Na hlavní obsah

Produkty v porovnávači

Rekondiční cvičení na balanční podložce

Na balanční podložce neboli čočce se stále častěji provádějí také rekondiční cvičení. Jak ve specializovaných zařízeních, tak po odborném zaškolení v domácích podmínkách. Balanční podložky jsou cenově dostupné pomůcky pro zlepšování motoriky a rovnováhy, které můžete mít doma díky e-shopu prakticky okamžitě. Pomohou vám v rekonvalescenci po úrazech či nemocech.

Účinnější dřepy, výpady, zkracovačky či kliky

Balanční cvičení je skvělé například při bolestech páteře nebo kloubů. Napravíte jím také vadné držení těla a uvolníte tělesné napětí vyvolané stresem či nadměrnou zátěží. S pomocí balanční podložky můžete dělat dřepy, výpady, zkracovačky nebo kliky, ale mnohem efektivněji.

Výsledky přináší už pouhá snaha o udržení rovnováhy na balanční podložce. Inspirací vám může být video trénink na balančních podložkách, který sestavil známý trenér Petr Kopřiva. Jednotlivé cviky však konzultujte s odborníkem, k němuž docházíte na rehabilitace, protože zná váš aktuální zdravotní stav.

Prevence bolestí zad

Nejdříve trošku anatomie. Za správné držení těla jsou odpovědné hluboké neboli postulární svaly. Hlava, páteř, pánev a dolní končetiny musí být v souladu. Přičinou zkracování svalů, bolestí zad a končetin je jednostranná zátěž (sezení u počítače, v autě, u televize…). Hluboký stabilizační systém, který drží celé tělo, je tedy třeba procvičovat. Před náročným cvičením nebo posilováním můžete využít balanční podložku. Cvičením na ní protáhnete právě hluboké svaly okolo páteře a břicha. Výhod balančního cvičení je však mnohem více. Rozhodně ho vyzkoušejte, nebo rovnou zařaďte do svého fitness programu, nejlépe 3–4× týdně. Co se týče financí, vystačíte s balanční podložkou za pár stokorun a cvičební podložkou, která je ještě levnější.

Také při sezení v kanceláři se uplatňují balanční podložky. Nutí tělo neustále pracovat a zapojovat potřebné svaly, čímž se dá předejít bolestem zad. Balanční podložky můžete používat i při sledování televize, jako podpěru hlavy nebo k masáži nohou. A oblíbily si je i děti. Jak říká paní Jitka: „Balanční podložku jsem si pořídila kvůli bolesti zad a blokace páteře. Cvičení je jednoduché a účinné. Používá ji i můj 6letý syn a cvičení se mu líbí. Mohu jen doporučit.“

Vyzkoušejte i vy balanční podložku – tato nevelká investice do zdraví se vám mnohonásobně vrátí.

Akce a slevy na email
Akční newsletter