Na hlavní obsah

Produkty v porovnávači

5 nejlepších cviků na balanční podložce

Cvičení na balanční podložce je prospěšné pro celé tělo, které tím všestranně zpevníte, čímž následně omezíte bolesti zad či kloubů. Tato šikovná pomůcka ovládla fitness svět a baví všechny generace.

Už jste si vybrali domů pěknou balanční podložku? Rovnou tedy přejděme k 5 nejlepším cvikům. Jsou to vlastně běžné cviky, ale s použitím balanční podložky zvýšíte jejich obtížnost i účinnost.

  1. Izometrický most (vzpor ležmo)
  2. Dřepy
  3. Výpady
  4. Zkracovačky (sedy-lehy)
  5. Kliky

… a 5 dalších nabízí trenérka Simona

Komplexní cvičební sestavu s rozmanitými balančními podložkami přibližuje trenérka Simona. Díky ní si můžete repertoár nejlepších cviků značně rozšířit. Specialitou Simony je cvik burpees, který předvádí jako první, a hned 10×. „Tento cvik je perfektní na spálení hodně kalorií a procvičíte jím celé tělo,“ uvádí cvičitelka. Pak přicházejí na řadu známé dřepy, které však na balanční podložce nejsou vůbec jednoduché. Mezi další prezentované cviky patří horolezec, crunch ve stoje a spiderman na posílení břišních svalů. Na střídavé výpady Simona doporučuje masážní balanční podožku: „Hlavně si nezapomeňte sundat obuv, abyste se nepřipravili o výbornou masáž. Tak jedeme, a na každou nohu desetkrát,“ povzbuzuje své publikum. Na závěr zařazuje zvedání pánve s propínáním, k němuž využívá jóga válec.

K dispozici je i video trénink na balančních podložkách, který sestavil Petr Kopřiva. Jak se můžete sami přesvědčit, balančních cvičení existuje celá řada, a rozhodně nejsou nudná.

Zdravé balancování

Cvičení na balančních podložkách působí i jako prevence zranění páteře a vnitřních orgánů„Abyste na balanční podložce udrželi rovnováhu, dbejte o vzpřímené postavení páteře, hlavu vytáhněte nahoru, vtáhněte břicho a jemně pokrčte kolena,“ připomíná trenér Petr Kopřiva.

A až si budete chtít právem odpočinout, využijte balanční podložku pro relaxaci, která má dvě oddělené části pro jednotlivá chodidla a masážní bodlinky. Pokud si ji dáte při sezení v kanceláři pod bosé nohy, ulevíte bolavým zádům a přispějete ke správnému držení těla. Balančních podložek můžete mít doma či v kanceláři hned několik, protože jsou finančně i prostorově nenáročné.


 
Akce a slevy na email
Akční newsletter